Předpremiéra: Gladiátor II

Gladiator II

Akce, Dobrodružný • Velká Británie • 2024

150 min

České titulky

Přístupnost od 15 let

den
Středa

datum
13. 11. 2024

čas
20:30


Koloseum znovu otevírá své brány. Bezmála čtvrtstoletí poté, co ho svou krví skrápěl legendární gladiátor Maximus, ocitne se v aréně další válečník, který otřese základy samotného Říma. Opět u toho bude legendární režisér Ridley Scott.

Lucius (Paul Mescal), vnuk císaře Marka Aurelia a syn „prvního“ gladiátora Maxima, žije v utajení v jednom z posledních svobodných měst na severu Afriky. Rozpínavá Římská říše ho však nenechá na pokoji. Stačí jeden masívní útok loďstva vedeného generálem Acaciem (Pedro Pascal) a prosperující město se změní v ruiny a svobodný Lucius v bezejmenného otroka. Urostlého zajatce si všimne organizátor gladiátorských zápasů Macrinus (Denzel Washington), který z něj chce mít hvězdu Římského kolosea (než ho nahradí někdo schopnější). Gladiátorské hry však nejsou tou hlavní hrou, kterou Marcinus hraje. Důmyslný stratég si uvědomuje slabost impéria ovládaného dvěma šílenými císaři, Caracallou a Getou, a rozehraje riskantní partii, v níž na pomyslné šachovnici bojují gladiátor a také právoplatný dědic římského trůnu Lucius, jeho matka Lucilla (Connie Nielsen, která si zopakovala roli z prvního dílu) a generál Acacius, její manžel a zároveň muž, kterého její syn k smrti nenávidí, protože mu zničil život. Blíží se střet, při kterém krev nepoteče jen Koloseem, ale i ulicemi Říma.

Legendární režisér Ridley Scott přivede druhého Gladiátora do kin skoro 25 let po přelomovém filmu s Russellem Crowem. Ten v českých kinech vidělo skoro 450 tisíc diváků. Režisér uznává, že přijít po takové době s pokračováním, může působit podezřele. „Přitom to bylo tak jednoduché a logické. Věděl jsem, kdo přežil, kdo vás tím příběhem povede a kam se v něm vydá,“ říká. Scott považuje Gladiátora II za svůj vůbec nejlepší film. „Říkám to proto, abych vystrašil konkurenci. Ale ne, je fakt dobrý,“ dodává.



Další termíny
Koupit

Další představení